Fudbal na Koledžu

Fudbal u Americi: Kako do ponude i stipendije?

Fudbal u Americi: Kako do ponude i stipendije?

Zainteresovan si da igraš fudbal u Americi? Na pravom si mestu! Hiljade studenata traže stipendije za muške sportove poput fudbala na koledžu.

Napravi svoj highlights video

Ako si zainteresovan za upis na koledž, onda bi trebalo da počneš da razmišljaš o tome šta ćeš morati da uradiš da pronađeš svoj tim. Jedna stvar koja je neophodna jeste izrada video zapis svojih najboljih trenutaka u klubu za koji nastupaš. Na osnovu video snimka, treneri sa koledža analiziraju igrače i nude im sportske stipendije.

Izaberi svoju diviziju

Ako si zainteresovan za igranje koledž fudbala, postoji nekoliko različitih divizija koje možeš izabrati. Svaka divizija ima svoj skup pravila i propisa. Ukoliko nisi siguran koji nivo je najbolji za tebe, javi nam se i naš tim će ti pomoći.

  • NCAA Divizija 1 – Sadrži najviši nivo igre u koledž fudbalu.
  • NCAA Divizija 2 – Odličan nivo igre koji zahteva odlične fudbalske i akademske veštine.
  • NCAA Divizija 3 – Nudi samo akademske stipendije, ali studenti se i dalje takmiče u trećoj fudbalskoj diviziji.
  • NAIA – Nudi veliku količinu stipendija i srednji nivo fudbala.
  • NJCAA – Odlična stanica za međunarodne studente. Ovaj dvogodišnji program će te pripremiti za programe visokog obrazovanja.
fudbal u americi

Odaberi svoj studijski program

Da bi igrao na najvišem nivou, moraćeš da pohađaš jednu od najboljih škola u Americi. Ove škole nude razne programe, pa se moraš pobrinuti da odabereš pravi program za tebe. Trebalo bi da napraviš spisak svih škola koje imaju program koji bi želelo da studiraš. Naš tim ti može pomoći u odabiru programa i pronalasku stipendija.

koledž u americi

Poveži se sa koledž trenerima

Treneri koledža često traže talentovane igrače koje žele da dodaju u svoj tim. Ako si zainteresovan za igranje fudbala, postoji nekoliko načina da se povežeš sa trenerima. Prvo pogledaj veb stranice koledža koji nude fudbalske stipendije. Drugo, obrati se treneru direktno putem e-mail-a ili telefona. Ovo je veoma dug i mukotrpan proces, ali uz StudBud može postati veoma lak. Naš tim je veoma dobro povezan sa svim trenerima u Americi, i naše preporuke i znanje mogu znatno olakšati proces pronalaženja stipendija.

Saznaj da li ispunjavaš uslove klikom ovde. Ukoliko želiš da ti naš tim pomogne da pronađeš tim u Americi klikni ovde.