Studiranje u Americi

Koliko košta studiranje u Americi? (cena)

Koliko košta studiranje u Americi? (cena)

Studiranje u Americi, kao državi sa jednim od najboljih obrazovnih sistema, može biti veoma skupoceno. Na sreću, studentima često može pomoći akademska ili sportska stipendija, sa kojom cena školovanja može postati ravna nuli.

Cena školovanja bez stipendije

Prema sajtu College Data, prosečna cena školarine na jednom od prestižnih američkih univerziteta je $40,000 za godinu dana studija. U tu cenu nisu uračunati troškovi života, poput sobe u studentskom domu, menze, knjiga, zdravstvenog osiguranja za internacionalne studente kao i propratnih troškova za različite vrste smerova. Većina studenata se kvalifikuje za delimičnu akademsku ili sportsku stipendiju koja može znatno smanjiti ukupne troškove.

sportske stipendije u americi cena

Studiranje u Americi sa sportskom stipendijom

Mnogi internacionalni studenti ne mogu da priušte da plate pun iznos školovanja, te pronalaze sportske školarine koje mogu učiniti školovanje u Americi mogućim. Mnogi sportovi nude školarine internacionalnim studentima koje mogu omogućiti besplatno školovanje. Neki od tih sportova su ženska odbojka, muška košarka, ženski i muški tenis, ženski i muški fudbal kao i brojni drugi sportovi. Sportovi koji još uvek nisu dostigli američke sportove po popularnosti poput muške odbojke, mogu ponuditi da plate punu cenu školovanja dok studenti moraju da se pobrinu za cenu životnih potreba poput stanovanja, hrane i propratnih troškova. Dakle, u najboljem slučaju internacionalni studenti mogu studirati potpuno besplatno, dok u nekim drugim slučajevima cena školovanja može biti između $5,000 i $15,000 godišnje. Za precizniju procenu, naš tim ti može ponuditi više informacija.

akademske stipendije u americi cene

Studiranje u Americi sa akademskom stipendijom

Akademske stipendije, kao i sportske mogu omogućiti potpuno besplatno školovanje ili školovanje po cenama srpskih univerziteta. Da bi se student kandidovao za akademsku školarinu, mora posedovati izvanredan prosek u srednjoj školi kao i biti nagrađivan na raznim državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti koju želi da studira. Naš tim ti može pomoći kod pronalaska akademskih školarina.

Zaključak

Studiranje u Americi je jedno od najboljih životnih iskustava za svaku mladu osobu. Na koledžu studenti stiču novo znanje, nova poznanstva i prijateljstva, dovode znanje engleskog jezika do savršenstva i nastavljaju da se razvijaju kao ljudi i profesionalci. Sportisti nastavljaju da se razvijaju u svom sportu, uz svu propratnu podršku trenera, doktora, fizioterapeuta koji rade sa najnovijom tehnologijom. Akademski studenti nastavljaju da se unapređuju i rade na raznim interesantnim projektima i istraživanjima u sklopu fakulteta. Ukoliko smatrate da je Amerika pravo rešenje za Vas, javite nam se i mi ćemo Vam pomoći u navigaciji čitavog procesa (Konsultacije su besplatne).