Sportske Stipendije

Koliko košta koledž u Americi za sportiste?

Koliko košta koledž u Americi za sportiste?

Koledž u Americi za sportiste san je mnogih internacionalnih studenata širom sveta. I dok je dobro poznata činjenica da su školarine na koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama često visoke, postoji prečica za sportiste: stipendije često pokrivaju sve ili gotovo sve troškove. U ovom blog postu istražićemo koliko školovanje za sportiste može biti znatno jeftinije, što ga čini atraktivnom opcijom za internacionalne studente i sportiste.ć

Tipovi sportskih stipendija

Preko 35 hiljada trenera na preko 2 hiljade koledža nudi pune ili delimične stipendije studentima širom sveta. Sportisti koji beleže značajne uspehe u svom sportu na državnom ili regionalnom nivou, imaju najveće šanse da dobiju punu stipendiju.

koliko košta koledž u americi za sportiste

Pune Stipendije (Full-ride)

Pune stipendije, ili na Engleskom full-ride, su sportske stipendije koje pokrivaju 100% troškova vezanih za studiranje. U ove troškove spadaju sledeće stavke (prosečne cene za godinu dana, pokrivene stipendijom):

  • Školarina (Tuition) – $30,000+
  • Soba ili apartman na kampusu (Room and Board) – $10,000+
  • Zdravstveno osiguranje (Health insurance) – $1,000+
  • Knjige za fakultet (Books) – $1,000+
  • Ostali troškovi (Fees) – $1,000+

Troškovi studiranja u Americi su u proseku $45,000+ američkih dolara i oni su pokriveni punom stipendijom. Treneri u nekim slučajevima mogu kombinovati sportsku i akademsku stipendiju kako bi studentima omogućili 100% punu stipendiju.

koledž u americi za sportiste - cene

Delimične Stipendije

Delimične stipendije pokrivaju određeni deo troškova dok su studenti i njihove porodice u obavezi da plate razliku. U mnogim slučajevima treneri nude stipendije koje pokrivaju sve troškove gore nabrojane osim troškove stanovanja i hrane. U tim slučajevima, studenti se mogu opredeliti za život van kampusa koji je često dosta jeftniji nego život na kampusu.

Šta ako dobijem delimičnu stipendiju?

Studenti koji dobiju delimičnu stipendiju su i dalje na ogromnom dobitku. Za 4 godine školovanja, treneri će im u vidu plaćanja školovanja “isplatiti” preko $100,000 američkih dolara. Troškovi stanovanja i hrane, nisu mnogo skuplji od onih u popularnim studentskim gradovima u regionu. Studenti i sportisti su takođe u mogućnosti da rade do 20 sati nedeljno na kampusu, gde mogu obezbediti novac za finansiranje troškova ali i džeparac.

Ukoliko želiš da saznaš da li se kvalifikuješ za sportsku stipendiju popuni aplikaciju već danas ili nam piši na WhatsApp-u.