Odbojka na Koledžu

Odbojka u Americi – 10 Najboljih Koledža

Odbojka u Americi – 10 Najboljih Koledža

Kada je u pitanju odbojka u Americi, kao jedan od najpopularnijih sportova, privukla mnoge talentovane studentkinje koje žele da igraju na najvišem nivou. Postoje mnoge sjajne koledže širom zemlje koje nude programe odbojke za studentkinje, ali koledži na ovoj listi su među najboljima.

10. Univerzitet Vašington

odbojka u americi

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Vašington jedan je od najjačih na zapadnoj obali Sjedinjenih Država. “Huskije” su osvojile jedno nacionalno prvenstvo i imaju mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

9. Univerzitet Kanzas

odbojka na koledžu

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Kanzas ima dugu istoriju uspeha, uključujući pet konferencijskih prvenstava i mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

8. Univerzitet Illinois

ilinois ženska odbojka

Illinoisov program odbojke za studentkinje je poznat po tome što privlači neke od najboljih talentovanih igračica u zemlji. “Fajting Illini” su osvojili jedno nacionalno prvenstvo i imaju mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

7. Univerzitet Minesota

minesota odbojka koledž

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Minesota jedan je od najuspešnijih u zemlji. “Golden Gophers” su osvojili dva konferencijska prvenstva i imaju nekoliko bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu. Program takođe ima vrhunske trenere i impresivnu podršku navijača, a utakmice se igraju u modernoj dvorani koja može da primi preko 5.000 ljudi.

6. Univerzitet Viskonsin

viskonsin odbojka

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Viskonsin jedan je od najboljih u regionu Midwest. Viskonsin program ima šest nacionalnih prvenstava i mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

5. Univerzitet Florida

ženska odbojka florida

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Florida jedan je od najjačih u jugoistočnoj Sjedinjenim Državama. Floridaov program ima tri nacionalna prvenstva i mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

4. Univerzitet Pensilvanija

penn state odbojka

Program odbojke za studentkinje na Univerzitetu Pensilvanija jedan je od najuspešnijih u Istoku Sjedinjenih Država. Pensilvanijine “Kvakerke” su osvojile pet konferencijskih prvenstava i imaju mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

3. Univerzitet Nebraska

nebraska odbojka amerika

Nebraska program odbojke za studentkinje jedan je od najboljih u zemlji, sa pet nacionalnih prvenstava i mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

2. Univerzitet Teksas

teksas odbojka

Univerzitet Teksas je jedan od najjačih koledž programa odbojke u Sjedinjenim Državama. Teksasov program ima pet nacionalnih prvenstava i mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

1. Univerzitet Stanford

stanford odbojka

Stanfordov program odbojke za studentkinje jedan je od najuspešnijih u istoriji koledž sportova. Stanfordove “Kardinalke” su osvojile sedam nacionalnih prvenstava i imaju mnogo bivših igračica koje su se kasnije uspešno takmičile u profesionalnom odbojkaškom svetu.

Ovo su samo neki od najboljih koledž programa odbojke za studentkinje u Sjedinjenim Državama. Svaki od ovih koledža ima bogatu istoriju uspeha i nudi studentkinjama priliku da se takmiče na najvišem nivou. Ako ste talentovana igračica odbojke, razmislite o ovim koledžima kada planirate svoju budućnost na koledžu.

Ukoliko želiš da nastaviš svoju odbojkašku karijeru na koledžu u Americi, prijavi se klikom ovde.