Sportske Stipendije - StudBud Srbija

Sportske Stipendije
u Americi

Ovi sportovi nude najveći broj sportskih stipendija. Sportisti koji se ističu u svom sportu obično se kvalifikuju za pune ili parcijalne stipendije.

Proces dobijanja sportske stipendije u americi

Naš proces

Od videa do američke vize

Radom sa studentima, naš proces doveli smo do savršenstva. Naš tim će vas provesti kroz svaki korak na putu do Amerike.

Priprema promotivnog materijala

Uključuje izradu profesionalne e-mail adrese (za komunikaciju s trenerima i administrativnim radnicima), izradu sportskog CV-ja po američkim standardima kao i izradu video highlights-a.

Promocija studenata

Koristeći našu ogromnu bazu podataka koja sadrži e-mail adrese svakog trenera u Americi, kao i naša poznanstva, veze i saradnje s trenerima, pronalazimo najbolje mesto za nastavak sportske i akademske karijere studenata.

Apliciranje i dokumentacija

Studentima pružamo podršku kako bi na najlakši mogući način prikupili svu potrebnu dokumentaciju koju koledži traže od internacionalnih studenata. Zajedno sa studentima zakazujemo SAT, ACT ili TOEFL test koji služi kao prijemni ispit za američke koledže.

Viza i odlazak

Našim studentima pružamo podršku u prikupljanju dokumenata potrebnih za izdavanje vize, kao i pomoć pri apliciranju za vizu. Nakon dobijanja vize studenti su spremni za polazak za koji ih priprema naš saradnik psiholog koji je i sam prošao kroz američki obrazovni sistem.

Učestala pitanja

Često postavljana pitanja i naši odgovori. Ako ne možete pronaći ono što tražite, uvek možete da nam se javite putem kontakt forme klikom ovde.

Zašto StudBud? Mi smo međunarodna agencija koja svakom klijentu nudi individualni pristup. Naši savetnici i sami su prošli kroz američki sportski i edukativni sistem, ostvarili istorijske rezultate i stekli poverenje američkih trenera.
Šta je sportska stipendija? Sportska stipendija je stipendija za pohađanje koledža ili univerziteta, koja se dodjeljuje studentu uglavnom na osnovu njegove ili njene sposobnosti da se bavi nekim sportom.
Šta određuje visinu sportske stipendije? Visinu sportske stipendije određuje glavni trener i njegov stručni štab. Budžet tima i sportske veštine sportiste glavni su odlučujući faktori, zajedno sa ocenama iz srednje škole i znanjem engleskog jezika.
Koji sportovi nude sportske stipendije? Sportske stipendije dodjeljuju se u 24 muška i ženska sporta. Neki od njih su fudbal, odbojka, tenis, košarka, atletika, golf, plivanje. Ne vidite svoj sport? Pišite nam i mi ćemo vam pomoći.
Šta je akademska stipendija? Akademska stipendija se dodjeljuje studentima koji su pokazali visok akademski nivo i koji poseduju odlične ocene u srednjoj školi.
Da li student može kombinovati sportsku i akademsku stipendiju? Da! Mnoge institucije nude kombinaciju sportskih i akademskih stipendija. Na taj način student može osigurati sredstva za odlične ocene i sportske sposobnosti.
Koliko je potrebno da se završi fakultet? Univerzitetski/koledž programi obično traju 4 godine. 1 akademska godina podeljena je u 2 semestra, od kojih svaki traje 4 do 5 meseci. Džunior koledž programi traju 2 godine. Po završetku džunior koledža studenti obično prelaze na koledže gde nastavljaju studije još 2 godine.
Da li se mogu profesionalno baviti sportom nakon što diplomiram? Da! Mnogi internacionalni studenti/sportisti nastavljaju svoju profesionalnu karijeru u SAD-u ili u inostranstvu. Mnogi profesionalni skauti traže nove igrače na koledžima širom Amerike.
Da li je američka diploma međunarodno priznata? Diploma stečena na američkom koledžu ili univerzitetu priznata je u celom svetu. Obično je treba nostrifikovati osim ako se ne radi o zaposlenju u američkoj kompaniji. Nostrifikacija je obično vrlo jednostavan proces.

Naš Tim

Upoznaj svoje buduće savetnike

Naš tim čine bivši studenti i sportisti koji su u Americi postigli uspehe, zabeležili istorijske rezultate i stekli brojne veze i ugled.

Luka Cajic Luka Čajić Osnivač

Ćao, ja sam Luka. Moj put kreće 2016. godine kada sam baš kao i ti bio u dilemi šta raditi nakon završetka srednje škole. Bio sam odličan odbojkaš i mladi reprezentativac ali

Read more
Ana Cajic Ana Čajić Direktor za Regrutaciju

Zdravo, ja sam Ana. Rođena sam u Sao Paulu u Brazilu. Svoju koledž karijeru započela sam igrajući odbojku 2015. godine na džunior koledžu Panola. Nakon džunior koledža prebacila sam se na Mizuri

Read more
Nina Cajic Nina Čajić Ambasador

Ćao, ja sam Nina. Iz Subotice sam i trenutno igram odbojku za Univerzitet Towson. Jako sam uzbuđena što ću se pridružiti StudBudu i pomoći mnogoj deci širom Srbije da pronaći stipendije i

Read more
Želiš da Nastaviš Svoju Karijeru u Americi?