Fudbal na Koledžu

10 Najboljih Koledža za Fudbalske Stipendije u Americi

10 Najboljih Koledža za Fudbalske Stipendije u Americi

Kada su u pitanju fudbalske stipendije u Americi, nivo muškog fudbala NCAA divizije 1 smatra se najvišim nivoom takmičenja u Sjedinjenim Državama. Sa preko 200 univerziteta koji se takmiče u Diviziji I, postoji mnogo škola sa impresivnim fudbalskim programima za muškarce. U ovom postu na blogu ćemo istaći 10 najboljih muških fudbalskih koledža NCAA divizije I na osnovu njihovog učinka poslednjih godina.

1. Wake Forest University

Fudbalske Stipendije u Americi

Wake Forest je konstantno snažan tim u muškom fudbalu, osvojivši NCAA nacionalno prvenstvo 2007. i 2016. Takođe su stigli do Kupa koledža (fajnal-fora koledž fudbala) sedam puta u poslednjih 11 godina.

2. University of Maryland

stipendije za fudbal u americi

Maryland je još jedna škola koja je postigla veliki uspeh poslednjih godina, osvojivši NCAA nacionalno prvenstvo 2018. godine i pet puta od 2012. godine došavši do College Cupa.

3. Indiana University

igraj fudbal u americi

Indiana ima čuvenu istoriju u muškom fudbalu, osvojivši osam NCAA nacionalnih prvenstava, najviše od svih škola. Iako nisu osvojili prvenstvo od 2012. godine, i dalje su jak program poslednjih godina i od tada su tri puta stigli do Kupa koledža.

4. University of North Carolina

fudbalske stipendije

UNC je konstantan kandidat u muškom fudbalu, osvojivši tri NCAA nacionalna prvenstva i 13 puta u istoriji programa dostigavši Kup koledža.

5. Georgetown University

preko fudbala do stipendije

Georgetown je osvojio svoje prvo NCAA nacionalno prvenstvo 2019. i bio je snažan program poslednjih godina, stigavši do College Cupa tri puta od 2012. godine.

6. Stanford University

koledž fudbal

Stanford je osvojio tri uzastopna NCAA nacionalna prvenstva u periodu 2015-2017, a od 2014. godine je šest puta stigao do Kupa koledža.

7. University of Virginia

fudbal na koledžu

Virginia je osvojila sedam NCAA nacionalnih prvenstava u istoriji programa, a poslednje je bilo 2019. Takođe su 14 puta stizali do Kupa koledža.

8. University of Akron

univerzitetski fudbal

Akron je bio konstantno snažan program poslednjih godina, osvajajući MAC konferencijski turnir osam puta u poslednjih 10 godina i tri puta od 2009. godine dostigavši Kup koledža.

9. University of Denver

fudbal u denveru

Denver možda nije toliko poznat kao neke druge škole na ovoj listi, ali su bili konstantno jak program poslednjih godina, osvajajući konferencijski turnir Summit lige četiri puta u poslednjih pet godina i dostigavši NCAA turnir šest puta od 2013. godine.

10. University of Notre Dame

fudbal na fakultetu

Notre Dame je osvojio NCAA nacionalno prvenstvo 2013. i pet puta je od 2013. stigao do Kupa koledža.

U zaključku, ove škole su pokazale izvrsnost u svojim muškim fudbalskim programima, sa višestrukim nacionalnim prvenstvima NCAA, čestim nastupima na College Cupu i konstantnim uspehom u konferencijskoj igri. Iako postoje mnoge druge škole sa jakim fudbalskim programima za muškarce na nivou divizije I, ovih 10 se izdvajaju kao vrhunski programi poslednjih godina.

Ako želite da studirate i igrate fudbal na jednom od najboljih američkih koledža, popunite aplikaciju već danas.