Studiranje u Americi

10 Najboljih Koledža za Studiranje u Americi

10 Najboljih Koledža za Studiranje u Americi

Kada je u pitanju visoko obrazovanje, Sjedinjene Američke Države su dom nekih od najboljih koledža i univerziteta na svetu. Zbog velikog izbora, može biti teško odlučiti za koje škole aplicirati. Da bismo vam pomogli, sastavili smo listu 10 najboljih koledža za studiranje u Americi.

1. Harvard univerzitet

10 Najboljih Koledža za Studiranje u Americi

Nalazi se u Kembridžu, u državi Masačusets i jedan je od najprestižnijih univerziteta na svetu. Ima jak naglasak na istraživanju i nudi širok spektar akademskih programa iz oblasti umetnosti, nauka i humanistike.

2. Stanford univerzitet

univerzitet stanford

Nalazi se u Palo Altu, u Kaliforniji, Stanford je poznat po svojoj izvrsnosti u tehnologiji i inovacijama. Ima visoko selektivan proces prijave i nudi programe iz oblasti inženjeringa, računarskih nauka, biznisa i drugih oblasti.

3. Masačusetski tehnološki institut (MIT)

Masačusetski tehnološki institut (MIT)

Nalazi se u Kembridžu, u državi Masačusets, MIT je svetski poznat istraživački univerzitet koji se specijalizovao za nauku, inženjerstvo i tehnologiju. Njegovi diplomci su visoko traženi od strane poslodavaca širom sveta.

4. Kalifornijski institut za tehnologiju (Caltech)

studiranje u americi

Nalazi se u Pasadeni, u Kaliforniji, Caltech je još jedan vrhunski istraživački univerzitet koji se fokusira na nauku i inženjerstvo. Male veličine razreda i individualizovana pažnja čine ga odličnim izborom za studente koji se snalaze u intimnijem akademskom okruženju.

5. Univerzitet Jejl

Univerzitet Jejl

Nalazi se u Nju Hejvnu, u državi Konektikat, Jejl je visoko selektivan Ivy League univerzitet sa bogatom istorijom i tradicijom. Njegovi akademski programi obuhvataju humanistiku, društvene nauke i prirodne nauke, a njegovi diplomci su visoko poštovani u različitim oblastima.

6. Univerzitet Kolumbija

Univerzitet Kolumbija

Nalazi se u Njujorku, Kolumbija je jedan od najstarijih i najprestižnijih univerziteta u zemlji. Poznat je po rigoroznim akademskim programima u različitim oblastima, uključujući pravo, biznis, novinarstvo i umetnost.

7. Prinston Univerzitet

Prinston Univerzitet

Nalazi se u Prinstonu, Nju Džerzi, Prinston je visoko selektivan Ivy League univerzitet sa jakim naglaskom na preddiplomsko obrazovanje. Njegov predivni kampus i mali razredi čine ga odličnim izborom za studente koji cene personalizovano iskustvo učenja.

8. Univerzitet Čikago

Univerzitet Čikago

Nalazi se u Čikagu, Ilinois, Univerzitet Čikago je istraživački univerzitet poznat po rigoroznim akademskim programima i intelektualnoj radoznalosti. Nudi širok spektar akademskih programa u humanističkim, društvenim i prirodnim naukama.

9. Djuk Univerzitet

Djuk Univerzitet

Nalazi se u Durhamu, Severna Karolina, Djuk je privatni istraživački univerzitet sa jakim naglaskom na interdisciplinarnom obrazovanju. Njegovi akademski programi obuhvataju širok spektar oblasti, uključujući inženjerstvo, biznis, pravo i medicinu.

10. Džons Hopkins Univerzitet

Džons Hopkins Univerzitet

Nalazi se u Baltimoru, Merilend, Džons Hopkins je svetski poznati istraživački univerzitet sa jakim naglaskom na medicini i zdravstvu. Takođe je poznat po svojim programima u prirodnim naukama i inženjerstvu.

Ovo su samo neke od mnogih odličnih koledža i univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama. Bez obzira da li vas zanima karijera u tehnologiji, biznisu, medicini ili umetnosti, sigurno će postojati neka škola na ovoj listi koja će vam savršeno odgovarati.

Ukoliko želite da vam naš tim pomogne u odabiru koledža i pronalasku školarine kontaktirajte nas klikom ovde.